Agnes Hagedoorn

Wie ben ik?

Agnes Hagedoorn, geboren in 1963, opgegroeid in de prachtige omgeving van Epe, gelegen op de Veluwe. Ik woon in Almere waar ik thuis werk aan mijn tekeningen, naast mijn parttime baan. Op deze pagina leest u meer over mijn grote passie, het tekenen van dierenportretten met pastelpotlood en -krijt. Heeft u interesse in het laten maken van een tekening, neemt u dan vrijblijvend contact op via het contactformulier onder het kopje Contact, en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

In mijn jeugd heb ik de liefde voor (wilde) dieren meegekregen van mijn vader, die onder andere jachtopziener was en graag in de natuur verbleef. Het is dan ook niet vreemd dat juist die liefde voor de natuur er voor zorgt dat ik nu zo graag dieren teken. Inspiratie voor mijn tekeningen haal ik vooral uit door mijzelf gemaakte foto's of als ik word geraakt door iets in een blik of houding van een dier. Juist díe blik of houding terug te laten komen in een tekening, het vangen van het karakter van het dier, dat is mijn grootste drijfveer en uitdaging.

Sinds september 2012 volg ik aquarellessen onder leiding van Rolien Beeker, 1e graads docente Kunstacademie: kundig en kritisch, oog voor detail en aandacht voor ieders eigen talent en kracht. In de zomer van 2014 kocht ik een doosje pastelkrijt om mee te nemen tijdens onze vakantie. Verrast door het materiaal en de mogelijkheden, heb ik na terugkomst een workshop dierenportretten gevolgd bij Paulien Janssen in Langweer. En daar ontdekte ik mijn grote passie ......

Na mijn eerste workshop pasteltekenen heb ik nog enkele workshops gevolgd om mij de technieken van pastelkrijt en -potlood meer eigen te maken. Het resultaat was een kleine collectie van verschillende soorten dieren. Puff, de Perzische kat van mijn broer en schoonzus, een vogel, honden, het everzwijn en de eekhoorn waren mijn eerste tekeningen. In oktober 2015 kreeg ik de gelegenheid om een expositie te houden met mijn tekeningen en enkele aquarellen in de lunchcorner van mijn toenmalige werkgever. Hierop heb ik zó veel positieve reacties gekregen, en die ervaring heeft mij enorm gestimuleerd en geïnspireerd om mij meer toe te leggen op het maken van dierenportretten.   

Omdat ik mijzelf graag verder ontwikkel heb ik inmiddels diverse workshops en masterclasses gevolgd in zowel het tekenen met pastel als aquarelleren. O.a. bij de gerenommeerde kunstenaars Eric Wilson (Engeland) en Gerard Hendriks (Nederland). Dit jaar ben ik voor de 3e keer aanwezig op 'Montmartre aan den IJssel' in Nieuwerkerk aan den IJssel tijdens het pinksterweekend. Tijdens deze dagen geef ik ook weer demonstraties van het tekenen met pastelpotlood.

Mijn website blijft in ontwikkeling. De wijze waarop ik een tekening voor u kan maken, vindt u onder het kopje prijzen. Daarnaast kunt u een kijkje nemen bij mijn pasteltekeningen en aquarellen.Ik probeer regelmatig nieuwe werken op deze website te plaatsen, en daarnaast op mijn facebookpagina @agneshagedoorndierenportretten.  

Exposities en kunstmarkten

2018, september,  kunstmarkt in Almere-Haven met dierenportretten en aquarellen

2018, Pinksterweekend, deelname en geven van korte demonstraties tijdens 'Montmartre aan den IJssel' in Nieuwerkerk aan den IJssel

2017, 2 en 3 september, kunstmarkt in Almere-Haven met dierenportretten en aquarellen

2017, 7 en 8 oktober, Tour of Art Flevoland in Lelystad met dierenportretten

2017, Juli-september expositie in het gezondheidscentrum Filmwijk Almere, dierenportretten en aquarellen

2017, 26 en 27 augustus, kunstmarkt in Ootmarsum met dierenportretten

2017, Pinksterweekend, deelname en geven van korte demonstraties tijdens 'Montmartre aan de IJssel' in Nieuwerkerk aan den IJssel

2016, Pinksterweekend, 'Montmartre aan den IJssel' in Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Cursussen, workshops

2018, 2-daagse en 1-daagse Masterclass aquarel, Gerard Hendriks

2018, 3-daagse Masterclass pasteltekenen, Eric Wilson

2017, 3-daagse Masterclass pasteltekenen, Eric Wilson

2017, 2-daagse Masterclass aquarelleren, Gerard Hendriks

2017 1-daagse workshop portrettekenen, Lisa Peters Esveld

2016, 3-daagse Masterclass pasteltekenen, Eric Wilson

2016, 3-daagse pastelcursus, Anne-Baukje Oord

2016, 1-daagse workshop verdieping vachten, oren en ogen, Anne-Baukje Oord

2015, 1-daagse workshop dierenportret op suèdekarton, Lisa Peters Esveld (2x)

2014, 1-daagse workshop dierenportretten tekenen, Paulien Janssen (3x)

2012-heden, aquarelles (wekelijks) onder leiding van Rolien Beeker in Almere